Om någon av parterna är missnöjd med förvaltningsrättens dom kan domen överklagas till kammarrätten. Information om hur en dom överklagas hittar du i överklagandehänvisningen. Det kostar inget att överklaga en dom.
Prövning i kammarrätten
För att målet ska tas upp till prövning i kammarrätten krävs att domstolen först ger prövningstillstånd. Prövningstillstånd ges bland annat när kammarrätten är tveksam till om förvaltningsrätten har dömt rätt eller om det saknas rättslig vägledning om någon fråga som målet handlar om.
Om kammarrätten ger prövningstillstånd blir sättet att handlägga målet detsamma som i förvaltningsrätten, det vill säga att parterna får tillfälle att yttra sig skriftligen över varandras synpunkter i målet i tur och ordning tills domstolen bedömer att målet är färdigutrett. I kammarrätten får målet ett nytt målnummer som parterna ska hänvisa till när de yttrar sig. Den som har överklagat domen benämns klaganden och den andra parten motparten i den fortsatta processen. Om prövningstillstånd inte ges i kammarrätten gäller förvaltningsrättens avgörande.
Prövning i Högsta förvaltningsdomstolen
Om någon av parterna är missnöjd med kammarrättens avgörande kan det överklagas till sista instans, Högsta förvaltningsdomstolen. Hur en upphandlande myndighet överklagar kammarrättens avgörande och vilken tidsfrist som gäller för överklagandet framgår av en bilaga till avgörandet (överklagandehänvisning). Även i Högsta förvaltningsdomstolen krävs att domstolen ger prövningstillstånd för att målet ska tas upp till prövning. Prövningstillstånd meddelas huvudsakligen i vägledningssyfte.