Innehåll på sidan

Skicka en faktura

Inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt standarden Peppol Bis Billing. Så här gör du när du ska skicka en faktura till Konkurrensverket.

Alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt standarden Peppol Bis Billing. Följande alternativ finns: Svefaktura via Peppol, Svefaktura med transportprofil Bas och Svefaktura via vissa operatörer. Här kan du läsa mer om de olika alternativen.

Svefaktura via Peppol

Svefaktura med transportprofil Bas

Tekniska uppgifter för att skicka Svefaktura till oss via transportprofil Bas, så kallad ebMS-länk.

E-fakturaformat: SFTI Svefaktura
Vår Partsidentitet: 2021004342 (vårt organisationsnummer)
Transportmetod: Protokoll – SFTI Transportprofil BAS
Teknisk mottagningsadress: https://www.proceedo.net/ebms/in/1199

Svefaktura via vissa operatörer

Om du använder någon av följande operatörer för att skicka e-fakturor kan du låta dessa förmedla fakturor även till oss.

  • Inexchange
  • Pagero
  • Visma SPCS
  • Crediflow
  • Tieto
  • BGC (SEB, Handelsbanken; Swedbank, Danske bank)

En förutsättning är att fakturorna skickas i formatet SFTI Svefaktura.
Du kontaktar aktuell operatör och anmäler att fakturorna ska skickas till oss via Statens servicecenter. Uppge då vår partsidentitet och tekniska mottagningsadress.

Vår Partsidentitet: 2021004342 (vårt organisationsnummer)
Teknisk mottagningsadress: https://www.proceedo.net/ebms/in/1199

Leverantörsportal

Saknar ni teknisk lösning för att kunna skicka e-faktura kan ni kostnadsfritt ansluta er till Visma Proceedos leverantörsportal för att själva manuellt registrera er faktura. Denna lösning passar främst mindre leverantörer som skickar få fakturor. Kontakta i så fall oss på fakturor@kkv.se så skickar vi en inbjudan till leverantörsportalen.

Pappersfaktura

Vi ser helst att du skickar fakturan i elektroniskt format. Om du har ett avtal som tecknats före den 1 april 2019 med oss och som inte ställer krav på e-faktura så kan pappersfakturor även fortsättningsvis användas.

Vår faktureringsadress är:

Konkurrensverket
FE 7760
831 90 Östersund