Innehåll på sidan

Om webbplatsen

På den här webbplatsen hittar du information om regelverken för konkurrens, offentlig upphandling och otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan. Här finns även information om vår tillsynsverksamhet samt våra ärenden och beslut. Du kan också ta del av forskningsresultat, rapporter och remissvar.

Arbetet med webbplatsen pågår hela tiden, och vi fyller på med nytt innehåll och förbättrade funktioner efterhand. Har du synpunkter och idéer? Hör gärna av dig till oss via e-post till 

Webbläsare

Webbplatsen är uppbyggd för att vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. För att få bästa möjliga upplevelse bör du använda en senare version av en modern webbläsare.

Anpassa webbplatsen

Genom att göra inställningar i din webbläsare kan du själv välja hur innehållet ska presenteras. I din webbläsare kan du exempelvis:

  • Förstora texten
  • Ändra radlängderna
  • Anpassa färger och kontraster
  • Byta typsnitt

Lyssna på webbplatsen

Med hjälp av den lyssnafunktion som du hittar i sidhuvudet kan du få texten på webbsidorna uppläst. Den lyssnarfunktion som finns på webbplatsen heter Readit. Observera att Readit inte fungerar i alla webbläsare. Här kan du ta del av Readits användarmanual. 

Tillgänglighet

I vår tillgänglighetsredogörelse beskriver vi hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, vilka brister som finns i tillgänglighet och hur vi planerar att åtgärda dem. 

Kakor (cookies)

Konkurrensverket webbplats använder kakor (cookies). Några kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera optimalt och andra används till statistik. Webbplatsens statistikverktyg samlar in användardata för att vi ska kunna vidareutveckla webbplatsen och skapa en bra användarupplevelse. Den data som samlas in är anonymiserad så att inte enskilda individer kan identifieras. Här kan du läsa mer om kakorna på Konkurrensverkets webbplats och justera ditt samtycke till vilka kakor som samlas in.

Personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter bland annat i samband med anmälan om prenumeration av pressmeddelanden och nyhetsbrev samt anmälningar till seminarier och konferenser. Vi behandlar endast personuppgifter som behövs för de särskilt angivna ändamålen. Läs mer om hur Konkurrensverket behandlar personuppgifter

Använda och länka till vårt material

Material från Konkurrensverkets webbplats får mångfaldigas och spridas såväl på papper som elektroniskt via webbplatser. Läs mer om hur du får använda och länka till vårt material