Vad innebär det nya regelverket för annonsdatabaserna?

Sedan den 1 juli 2020 har Sverige en ny lag om upphandlingsstatistik och den 1 januari 2021 ändras annonseringsreglerna i upphandlingslagarna.

Eftersom upphandlande myndigheter och enheter blir skyldiga att använda en registrerad annonsdatabas behöver annonsdatabasen registreras om den ska fortsätta erbjuda annonseringstjänster för offentliga upphandlingar.

Reglerna om registrering började att gälla den 1 juli 2020, dvs. från och med då kan den som driver en annonsdatabas ansöka om registrering.

Mer information om regelverket och hur leverantörer av annonsdatabaser kan ansöka om registrering

Information om Upphandlingsmyndighetens uppdrag som statistikmyndighet och kontaktuppgifter för frågor om deras arbete med föreskrifter för registrerade annonsdatabaserna finns på deras webbplats.

Läs mer på Upphandlingsmyndighetens webbplats

För ytterligare information

Konkurrensverket kommer publicera information både i nyhetsbrevet och här på vår webbplats om förberedelserna för registrering av annonsdatabaser och om vad som kommer att gälla för annonsering och efterannonsering.

Har du frågor om den nya lagstiftningen eller Konkurrensverkets arbete är du välkommen att kontakta oss via e-post registermyndighet@kkv.se.

Relaterad information

Senast uppdaterad: