Innehåll på sidan

Publicerad 28 april 2011

Konkurrens, Rapportserie, 2011:3

Mat och marknad - från bonde till bord

Konkurrensverket har på regeringens uppdrag granskat konkurrensen och andra marknadsförhållanden i livsmedelskedjan. I denna rapport beskrivs samtliga led i livsmedelskedjan utifrån ett konkurrensperspektiv. I rapporten finns också förslag till att förbättra konkurrensen inom livsmedelsområdet.

Underlagsrapporter

Konkurrens och makt i den svenska livsmedelskedjan (1,5 MB)
På uppdrag av Konkurrensverket beskriver Agrifood Economics Centre i denna rapport den strukturella utvecklingen och konkurrenssituationen i livsmedelskedjan.

Konkurrenstryckets och konkurrenskraftens inverkan på livsmedelskedjans prisbildning (1,2 MB)
På uppdrag av Konkurrensverket beskriver Näringslivets forskningsinstitut i Finland i denna rapport konkurrenstryckets och konkurrenskraftens inverkan på livsmedelskedjans prisbildning i Sverige, i en internationell jämförelse.

De lantbrukskooperativa företagens betydelse för konkurrensen inom livsmedelskedjan (1,8 MB)
På uppdrag av Konkurrensverket beskriver Agrifood Economics Centre i denna rapport den lantbrukskooperativa företagsformens betydelse för konkurrenssituationen inom livsmedelskedjan.

Lokalisering och konkurrens i dagligvaruhandeln (1,2 MB)
På uppdrag av Konkurrensverket beskriver Agrifood Economics Centre i denna rapport hur olika livsmedelsbutiker konkurrerar med varandra och hur olika butikskoncept bildar lokala marknader.

Pristransmission inom den svenska livsmedelskedjan (2,5 MB)
På uppdrag av Konkurrensverket beskriver Agrifood Economics Centre i denna rapport hur förändringar i jordbrukets avräkningspriser avspeglas i konsumentpriserna.

Hela rapporten som PDF

Klicka på länken nedan för att ladda ner hela rapporten

Antal sidor: 213

Ladda ner rapport
1,41 Mb