Giftfri förskola - nya krav

Seminariet är genomfört.

Den 5 maj lanserade Konkurrensverket de nya hållbarhetskraven för Giftfri förskola. Kraven är en del av ett regeringsuppdrag där Konkurrensverket tar fram ett samlat kravpaket som ska underlätta för upphandlare att ställa kemikaliekrav i upphandlingar till förskolor.

Under frukostseminariet som inleds av Dan Sjöblom, Konkurrensverkets generaldirektör, berättar vi om de nya kraven för leksaker, köks- och serveringsutrustning samt uppdaterade krav för möbler och textilier.

Vi diskuterar även tillsammans med Maria Azzopardi, projektledare, Kemikaliecentrum i Stockholms stad och Robin Ljungar miljö- och kvalitetschef på Trä- och möbelföretagen om vilka möjligheter och utmaningar som finns i att skapa en giftfri förskola.

Agenda

  • Välkomna, Dan Sjöblom GD, Konkurrensverket
  • Giftfri förskola – en pusselbit i arbetet för miljömålet giftfri miljö, Anna Christiansson, sakkunnig, Konkurrensverket
  • Nya och uppdaterade krav för leksaker, köks- och serveringsutrustning, textilier och möbler, Anette Svensson, sakkunnig, Konkurrensverket
  • Panelsamtal med Anna Christiansson, Konkurrensverket, Maria Azzopardi, Stockholms stad och Robin Ljungar från Trä- och möbelföretagen.
  • Frågor och avslutning.

Se en inspelad version av webbsändningen (öppnas i eget fönster)

Datum: 5 maj 2015
Tid: Frukost från kl. 8.00, seminariet pågår mellan kl. 8.30 och 9.30
Plats: Torsgatan 11, Stockholm, plan 1.
Anmälan: Sista anmälningsdag var 29 april.

Seminariet är kostnadsfritt men platserna är begränsade.

Har du frågor? 

Du är varmt välkommen att kontakta Josefine Malmkvist på 076-5421506 eller josefine.malmkvist@kkv.se 

Relaterad information

Senast uppdaterad: