Marie Östman ny chefsjurist på Konkurrensverket

Pressmeddelande

Marie Östman blir ny chefsjurist på Konkurrensverket från och med den 1 september. Marie har lång erfarenhet av konkurrensrättsliga frågor och kommer närmast från arbete på advokatbyrå.

– Jag ser fram emot att återvända till Konkurrensverket för ett spännande och utmanande arbete i rollen som chefsjurist. Med min advokatbakgrund och tidigare erfarenhet från Konkurrensverket hoppas jag kunna bidra till att på ett klokt sätt fortsätta utveckla tillsynsverksamheten och det strategiska arbetet inom myndighetens ansvarsområden, säger Marie Östman.

Marie Östman arbetade tidigare under flera år som processråd på Konkurrensverkets juridiska avdelning och företrädde bland annat Konkurrensverket i domstol i olika rättsprocesser samt svarade för den rättsliga analysen i utredningarna.

Marie har också arbetat som advokat på advokatfirman Vinge under flera år i Stockholm och i Bryssel med inriktning på EU:s och svensk konkurrensrätt. Marie har även arbetat på Näringsdepartementet med konkurrens- och statsstödsfrågor. Hon är medförfattare till standardverket ”Konkurrensrätt   en handbok”.

– Vi är mycket glada att Marie kommer tillbaka till Konkurrensverket för att arbeta med att värna om fungerande konkurrens och effektiv offentlig upphandling, säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten.

Som chefsjurist kommer Marie Östman att vara chef för den juridiska avdelningen och ingå i Konkurrensverkets ledningsgrupp.

För ytterligare information, kontakta:
Karin Lunning, kommunikationschef tfn 076- 542 16 42,karin.lunning@kkv.se
Stefan Jönsson, tf. administrativ chef tfn 08-700 15 95, stefan.jonsson@kkv.se

Senast uppdaterad:

Relaterad information